Om oss

Hej

Katrin heter jag och är ben-galen!

Jag bor på Södermalm i Stockholm med min man Dennis .  Skaffade min första bengal vintern 2005

Det var Fairy Queens Beauty Pearl ”Kitty” som jag hade mycket kul med.  Hon var  för övrigt  en bestämd dam som visste vad hon ville.

Hon fick en kull  hösten 2006 med Amun Ra’s Armani.

Vi behöll en unge i kullen – Aramis som är en spottad snöbengal en sk seal mink

Kitty kastrerades efter sin första kull eftersom vi tänkte att nu var det bra med katter i huset. Lite synd i efterhand eftersom hon fick en så fin kull och säkert hade blivit mamma till flera fina ungar om hon fått vara fertil. Hon bodde sina sista år i livet  hos våra vänner familjen Widlund då hon inte kom så bra överens med Aramis och Nicky.

Aramis skulle bara vara sällskapkatt och var tänkt att kastreras så snart det gick men….

När vi ställde ut honom så fick han så fina omdömen – ja det var inte bara vi som tyckte han var helt underbar och vacker. Vi beslöt att han skulle få vara fertil så länge det funkade faktiskt i nästan 2 år då han började låta lite väl mycket på mornarna . Aramis har blivit pappa till 2 kullar – 9 kattungar totalt.

Suget efter att ha en ny misse och kunna få ungar blev för stort våren 2009 och under sommaren tingade jag en vacker tjej hos Sara Rosqvist på Grandelux uppfödning – närmare bestämt Grandelux Caribbean Kiss ”Nicky”

Aramis och Nicky blev förtjusta i varandra redan från första stund.

Nicky fick sin första kull 26 oktober 2010 , fyra fina brun- spottade ungar varav en hane.

Hennes andra kull föddes 17 februari 2012 och det blev en härlig blandning i kullen av snö och brunt. Två honor (marble) och två hanar(spottade)

Från den behöll jag Havanna som fick en fin avkomma Midsummer Eve . november 2014. Numera har ägandet gått över till min fodervärd.

12 april 2013 fick Nicky sin tredje kull. Två brunspottade pojkar Errol Flynn o Nelson Eddy. Hennes 4:e blev  som kronan på verket och  som kvitto BIS avelshona på utställningen 8/3 där alla hennes ungar deltog. Nicky är numera kastrerad

I den kullen behöll jag Praline som fick två kullar och nu är kastrerad och ägs av sin tidigare fodervärd.

Praline fick i sin första kull en otroligt vacker hane d’artagnan och han blev pappa till fyra kullar varav jag köpte loss en hona från den ena – Selene

I augusti fick Praline sin andra kull med  fyra spottade ungar , två snö- och två svartspottade. Från den behöll jag  en snöhane King som blivit pappa till en kull med min Peace & Love och Holly och även till några uppfödarvänners honor. Bla Kingdom Hearts uppfödning som fick en superfin blåmink spotted charcoal tjej – Yuffi – som jag valde att köpa loss. 

Selene fick en kull hösten 2018 med fantastiskt vackra ungar och jag behöll en hona Ella.

Ella är den katt jag lyckats bäst med i utställningssammanhang. Hon blev Best in Show två dagar i rad när hon ställdes ut i maj 2019. Hon har även blivit mamma till två jättefina kullar och är numera kastrerad. Selene har fått två kullar till med en unge i varje kull – men vilka fina katter! Heffaklumpen (Christoffer Robin heter han på riktigt) föddes i juni 2020, en silvermink och i februari 2021 föddes Tigger  som är en kopia av sin mamma. Hon kommer kastreras och överlåtas till fodervärden så snart Tigger är tillräckligt stor.

Heffaklumpen har fått flytta in hos oss och har Aramis och Nicky som kompisar. Hoppas han kan bli pappa till några kullar framöver.

Hösten 2018 importerade jag min första katt Holly från Ungern och uppfödaren Born to be kind och extra roligt att Aramis finns i stamtavlan. Hon har fått tre kullar och är nu överlåten till fodervärden.

Amaretto föddes i februari 2020 och har Hollys avkomma Silverlining Baymax till pappa . Holly fick i sin sista kull en fin hona med King som jag har behållit –  Sakura.

Extra roligt att bland mina avelskatter jag nu har så har Sakura och Yuffi både Aramis och Nicky i stamtavlan och Amaretto har Aramis i stamtavlan. 

Vi syns och hörs! Kanske på någon kattutställning eller via Bengalforeningen som jag är engagerad i. Läs mer på www.bengalforeningen.se

Jag följer Bengalföreningens hälsorekommendationer och testar även regelbundet för parasiter. 

Fairy Queens Beauty Pearl - Kitty
Grandelux Caribbean Kiss Nicky
Agilitykatten Aramis Foto Nicklas Svartengren 2019
Selene och Billie Holiday
Happy Hooligans Ella Fitzgerald BIS 2 dar i rad i Umeå maj 2019